Filter

Partikels

De naam partikels wordt als verzamelnaam gebruikt voor kleine natuurlijke aassoorten. Denk hierbij aan het bekende mais, hennep en kikkererwten. Maar ook gemengde zaden, granen, duivenvoer en tijgernoten vallen onder de partikels.

Partikels worden veel gebruikt door de karpervisser omdat het een relatief goedkoop voer is waarmee je goed kan voorvoeren. Ook witvisser maken van gebruik van partikels, een voerplek met hennepzaad is een ware killer en trekt al snel veel vis.

Het grote voordeel in partikels buiten een lage aanschafprijs is dat je vis echt lang op je stek kunt verwachten. Vaak blijven ze hangen totdat de laatste kruimel is gevonden. Voor de karpervissers: vis daar op met een chod rig en een fluo pop up of imitatie aasje! Gebruik een contrasterende kleur zodat de karper het meteen opmerkt!

Let er altijd op dat je droge partikels eerst minimaal 12 tot 24 uur moet weken en een half uurtje laat koken zodat ze wat zachter worden. Doe je dit niet dan kan het schadelijk zijn voor de vissen! Bewaar je partikels in het vocht waar je ze in geweekt hebt en gekookt, dit vocht is een mega aantrekker voor de vis. Meng er eventueel wat grondvoer door zodat dit het vocht opneemt.

partikels in pot of blik kunnen wel direct gebruikt worden. Na openen/gebruik invriezen.

Tip: Combineer partikels met pellets en boilies voor een extra aantrekkelijke voerplek.