Filter

Aas en voerbenodigdheden

Met de juiste aas en voerbenodigdheden kan je jouw karper aas veel nauwkeuriger op de juiste plek krijgen. Daarom hebben de meeste karper vissers de juiste aas en voer accessoires bij de hand. Of je nou boilienaalden en boortjes, spods, werpijpen of pva nodig hebt, hier zal je het vinden. Wil je nou weten wat de beste karper aas en voerbenodigdheden zijn? Lees dan hieronder door. Weet je al waar je naar opzoek bent? Bestel dan snel vandaag nog dan heb je het in de meeste gevallen morgen al in huis!

Welke aas en voerbenodigdheden heb ik nodig?

Bij het karpervissen komen natuurlijk een hoop specialistische voerbenodigdheden van pas aan de waterkant. Maar welke accessoires zijn nou echt handig om nét iets makkelijker aan de waterkant te zitten?

  • Boilienaalden: Onmisbaar in je karper uitrusting zijn boilienaalden. Hiermee bevestig je alle soorten aas gemakkelijk aan je onderlijn. Daarnaast zijn ze handig bij het knopen van onderlijnen of leaders.
  • PVA: PVA lost op in water, zo kun je bijvoorbeeld een zakje vullen met wat boilies. Deze bevestig je aan je haak, waardoor je na het inwerpen wat aas precies op de juiste plek hebt liggen.
  • Voerscheppen & werppijpen: Voor het voeren op grotere afstanden pak je een werppijp. Hiermee werp je ronde boilies gemakkelijk en precies over 100 meter. Een voerschep gebruik je voor het voeren met partikels. Dit voorkomt vieze handen en zorgt ervoor dat je de kleine aasjes wat verder kunt werpen
  • Spods & Spombs: Spodden is een actieve manier om aas op je stek te krijgen. Met een spodhengel werp je de gevulde spod op je voerstek, schud de spod leeg en haal hem binnen.

Aas en voerbenodigdheden kopen?

Alle aas en voerbenodigdheden voor het karpervissen vind je bij Raven, dé allround specialist in hengelsport. Bestellen kan eenvoudig online, maar bezoek ook gerust eens één van onze winkels in Lelystad of Steenwijk. Daar kunnen we je ook alles vertellen over de voerbenodigdheden, en hebben we nog wel een of twee tips voor je klaar. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd!