Filter

Dropshothengels

Dropshotten is hot! En niet voor niets natuurlijk. Steeds meer vissers leren deze spannende manier van roofvissen kennen.

Welke hengel heb je nou nodig voor het dropshotten? Dropshothengels moeten gevoelig zijn. Je hengel is immers het instrument waarmee je de aanbeet voelt en waarmee je het kunstaas zo verleidelijk mogelijk probeert aan te bieden. Het is dus erg belangrijk dat je hengel dun en strak genoeg is om deze aanbeten door te geven, zodat jij weet wanneer je moet aanslaan.

Dropshothengels zijn er in verschillende lengtes en werpgewichten, maar ze hebben allemaal hetzelfde soort actie. Een typische dropshothengel heeft namelijk een zachte, makkelijk buigende top, gevolgd door een harder deel hengel. Het soepele topje zorgt ervoor dat je je kunstaas subtiele bewegingen mee kunt geven, terwijl het hardere deel van de hengel ervoor zorgt dat je de haak goed kunt zetten op het moment dat je een aanbeet krijgt.

Vanaf een boot vis je het liefste met een wat kortere hengel, je hoeft immers niet te werpen, en hoe korter een hengel, hoe gevoeliger hij wordt. Vanaf de kant neem je een wat langere hengel, hierdoor kun je beter inwerpen, en kun je je kunstaas makkelijk langs rietkragen, bruggetjes of anders obstakels leiden.