Filter

Forelhengels

Forelvissen wordt over het algemeen gedaan met lichte en soepele hengels. Omdat de vismontages vaak erg licht zijn is dit veel fijner te vissen met een soepele forelhengel. Denk hierbij aan hengels met een werpgewicht van maximaal 10 tot 15 gram.

Goedkope forelhengels kopen

De beste forelhengel voor jouw budget is afhankelijk van de kwaliteitseisen. Voor ieder type vissen hebben wij een forelhengel.

Kies je voor een hengel met composiet en een parabolische actie, dan heb je voor relatief weinig geld al een onbreekbare forelhengel. Dit type hengels zijn super sterk maar geeft je iets minder contact met de vis. Als je ook onder moeilijke omstandigheden de subtielste aanbeten wil kunnen voelen, dan is een carbon forelhengel de betere optie. Door gebruik van carbonvezels word de hengel lichter, gevoeliger, breekbaarder maar ook duurder. Indien je zuinig omgaat met je forelhengel en deze bijvoorbeeld vervoert met een foudraal erom heen, dan is de meeste kans op breuk al voorkomen.

Wild vissen op avonturenvijvers

Het is zeer populair om te gaan vissen op avonturenvijvers. Zogenaamd wild vissen betekent een dag vol actie! Afhankelijk van het visbestand van de vijver kun je hier prima je forelhengel voor gebruiken. Paling, snoekbaars, striped bass, regenboogforel, beekridder, zalmforel, goud forel of bijvoorbeeld andere salmoniden zijn prima te vangen met dit type hengels. Bestaat het visbestand uit grote steur, europese meerval of bijvoorbeeld beluga steur, kies dan voor een zwaardere hengel zoals een zware spin- of karperhengel.

Forel hengel sets

Vind je het lastig om een forelhengel en een molen voor het forelvissen te combineren? Geen probleem! Onze kant en klare forelsets geven jou een hengel+molen voor het forelvissen, vaak geleverd inclusief sterke nylon lijn. Hierdoor kun je rechtstreeks door naar het water en heb je enkel een montage en wat aas nodig. Raven Hengelsport heeft een compleet en erg uitgebreid assortiment met forelsets voor ieder budget.

Direct hengels kopen voor het karpervissen?

Forel spinhengel, telescopische forelhengel, forel reishengel. Wanneer het gaat om hengels voor het vissen op forel, zijn er veel varianten te vinden. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw volgende forelhengel vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in , , Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welke hengels voor het forelvissen ga jij straks bij ons kopen?