Filter

Bivvy's & Shelter's

In Nederland weet je nooit wat het weer gaat doen, daarom is het altijd beter een Bivvy of Shelter mee te nemen tijdens een dagje of nachtje karpervissen. Shelters, vistenten of ook wel bivvy’s zijn er in vele soorten en maten. Bij de keuze voor een bivvy speelt persoonlijke voorkeur een grote rol. Kies je voor een 1 of 2 persoon Bivvy? Wil je de voorkant open kunnen zetten? Moet hij kicht in gewicht zijn? De bivvy's starten vanaf ongeveer €100,-. De prijs van een tent is in de meeste gevallen gebaseerd op de kwaliteit van het materiaal. Duurdere tenten hebben een hoger ademend vermogen, de hoogte van deze waarde bepaald de hoeveelheid condens dat je in je tent zult vinden.

Soorten Bivvy’s en Shelters

Er zijn verschillende typen en soorten Bivvy’s verkrijgbaar, in de meeste gevallen worden ze onderscheiden door het formaat. De meest bekende zijn:

1 man bivvy

Vis je in je eentje en heb je niet veel ruimte nodig om je spullen op te bergen? Dan is een 1 man Bivvy voor jou in de meeste situaties de beste keuze, het transportformaat van de 1 man bivvy is een stuk compacter en nog lichter ook.

2 man bivvy

Vis je veel met zijn 2 en, of heb je gewoon veel visspullen bij je die je liever netjes in je tent opbergt? Dan is de 2 man bivvy voor jou een geweldige optie, berg je spullen veilig op naast je in de tent, en geniet van het comfort dat de extra ruimte je biedt. Door deze extra ruimte weegt de tent wel iets meer, ook is het transportformaat van de tent wat groter. De tweepersoons tenten worden vaak aangeduid met de term ''2-man''.

Bivvy of shelter kopen? Let hier op!

Voor het kopen van een Bivvy die het beste bij jou past zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. De beste Bivvy of shelter biedt je het meeste comfort en moet natuurlijk op je stek passen. Het is wel verstandig om bij het kopen van een karper bivvy rekening te houden met:

  • Kwaliteit en materiaal van het doek
  • Gemak van het opzetten
  • Type grondzeil
  • Type voorpaneel
  • Totaalgewicht van de tent
  • Transportformaat

Bestel je bivvy bij Raven Hengelsport

Heb je een bivvy of shelter gevonden in onze webshop die bij jou past? Plaats dan vandaag nog je bestelling en ontvang je shelter in veel gevallen morgen al! De exacte levertijd staat altijd per product aangegeven. Bestellingen boven de €50,- leveren we bovendien gratis. Mocht de tent onverhoopt niet naar wens zijn, dan kan je deze binnen 30 dagen na ontvangst - mits ongebruikt - altijd retourneren. Wil je eerst de tent persoonlijk zijn? Kom dan langs in één van onze mooie hengelsport winkels in Lelystad. of Steenwijk. Hier kunnen we je alles vertellen over de Bivvy’s bij ons op voorraad! Zo maak je altijd de juiste keuze!