Filter

Pellet- & Methodvissen

Over de pelletvisserij en methodvisserij wordt veel gesproken. Ze noemen het ook wel het witvissen nieuwe stijl waarbij veel gebruikt wordt gemaakt van pellets. Naast een lichtere feederhengel plus bijpassende molen gebruik je een method feeder, een onderlijn, een naald om te beazen en een mal om je voer om de method feeder te vormen.

De methodfeeders hebben zelf het gewicht aan de platte kant zitten waardoor je aas altijd bovenop gepresenteerd wordt. Er zijn verschillende uitvoeringen en gewichten waarbij je de zwaardere modellen meer gebruikt op stromend en dieper water. Erg belangrijk is de methodmal. Dit is een super handig hulpmiddel om het voer perfect op de methodfeeder te krijgen, waarbij het haakaas er netjes in verborgen zit.

Onderlijnen voor de method zijn voorzien van een hair (lus onder de haak) waaraan het aas bevestigd wordt. Gebruik hiervoor een juiste aasnaald. Een puntnaald bij een hair met quickstop en een naald met weerhaakje bij een normale hair. Het aas hangt onder de haak en wordt geborgd met een stopper. Lengtes van de onderlijnen variëren van 8 tot 38 cm, waarbij de kortere exemplaren (afhankelijk van water en omstandigheden) veelal goed werken. De onderlijn mag iets dikker zijn dan bij het feedervissen, omdat aanbeten explosiever zijn en je door de korte onderlijnen minder rek hebt. Als aas kun je het beste gebruik maken van kleine pellets, softpellets, mais of imitatie aas.