Filter

Spinnerbaits & Chatterbaits

Spinnerbaits is het kunstaas om begroeid water mee te bestoken omdat de kans op het haken van vuil veel minder is dan bij een gewone plug.

De dubbele bladen bij een spinnerbait zullen zorgen voor veel trilling in het water en draaien zelfs bij lage snelheid al perfect om de as. Spinnerbaits zijn te veelal te koop met twee soorten spinnerbladen, een Colorado blad of Willow spinnerblad. Een Colorado spinnerblad is wat ronder, trekt hierdoor harder aan de hengel en veroorzaakt meer trillingen. Een Willow spinnerblad trekt minder hard en zal kleinere omwentelingen maken. Tussen de planten heeft een Willow blad de voorkeur, terwijl in water met iets minder planten een Colorado spinnerblad het erg goed doet!

Wat zijn pluggen

Pluggen zijn kunstaas vissen die gemaakt zijn van balsahout of hard kunststof en zijn bedoeld voor het vissen op roofvis als snoek, baars en snoekbaars. De pluggen zijn onder te verdelen in een paar hoofdgroepen; drijvende-, zinkende-, oppervlakte pluggen en Jerkbaits.

Tip: Vis in de vroege zomer met kleinere pluggen, je volgt zo het natuurlijk voedselaanbod wat voor meer vertrouwen bij de roofvis zorgt. In de winter kun je grotere exemplaren inzetten.

Soorten pluggen

Er is genoeg keuze als het gaat om pluggen, maar welke plug het beste bij jou past is afhankelijk van een hoop factoren. Het is daarom nooit verkeerd om een opbergbox vol met verschillende kunstaasjes mee te nemen. Om je in de richting te helpen bij het maken van de juiste keuze kan je altijd rekening houden met de zwemdiepte van je kunstaas. Zo heb je:

Drijvende pluggen

Drijvende pluggen zullen op het moment dat je even niet draait langzaam naar de oppervlakte drijven. Bij de drijvende pluggen let je hoofdzakelijk op de zwemdiepte van de plug. Deze wordt bepaald door de zwemlip en staat vaak op de website of op de verpakking van de plug. Hoe horizontaler en langer de lip, hoe dieper de plug duikt. Welke plug je gebruikt is onder andere afhankelijk van de diepte van het water.

Zinkende pluggen

Zinkende pluggen zinken logischerwijs langzaam naar de bodem als je hem niet binnen draait. Door het hoge gewicht zijn deze pluggen goed te werpen en kun je ze op de gewenste diepte naar binnen vissen. Wacht tot de plug op diepte is en vis hem binnen. Doordat hij zinkt kun je deze plug gemakkelijk vlak boven de bodem aanbieden.

Oppervlakte kunstaas

Oppervlakte kunstaas blijft op het wateroppervlakte liggen of zweeft vlak daar onder. Hierdoor is dit kunstaas perfect om in ondiep water of water met veel planten te vissen.

Snoek pluggen

De snoek is een populaire vis om met pluggen te vangen, niet zo gek ook want wanneer er een aanbeet van een snoek op je plug klapt dan gaat je hart tekeer en schiet de adrenaline door je lijf!

Bij het vissen op snoek worden er meestal pluggen gebruikt tussen de 10 en 20 cm. Want een beetje snoek wilt al gauw een makkelijke grote hap hebben. Ook bij snoek pluggen moet je rekening houden met de diepgang van de plug. Een snoek jaagt vaak vanaf de bodem en kijkt dus altijd naar boven voor zijn prooi! Zorg dus dat je in het zicht komt en laat je kunstaas opvallen!

Direct pluggen kopen

Pluggen voor het roofvissen kopen doe je gemakkelijk bij Raven.nl Je pluggen bestellen doe je gemakkelijk online, maar je kan natuurlijk ook altijd langskomen in één van onze hengelsportwinkels bij jou in de buurt! Kom langs voor je hardbaits of kunstaas in Lelystad, of Steenwijk. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! Veel succes en een goede vangst!