Filter

Swimbaits

Een populaire manier van roofvissen is het vissen met Swimbaits. De populairste swimbaits serie is de Line Thru van Savage gear. Ben jij op zoek naar de juiste zwemdiepte van je swimbait? Dit lees je hier!

De swimbaits bewegen zich door het water als een echte vis, dit komt mede doordat swimbaits uit meerdere lichaamsdelen bestaat. Door te wachten met binnendraaien zinkt de swimbait en zo kun je heel makkelijk de juiste diepte bepalen.

Er zijn verschillende soorten en maten swimbaits. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor topwaters, slow sinking, medium sinking, fast sinking, enzovoort. Pak je één van tien centimeter of juist één van 30 centimeter?

De juiste maat en kleur swimbait

De perfecte swimbait uitkiezen is moeilijk. Op sommige wateren werken kleine natuurgetrouwe pluggen erg goed en op andere wateren grote felgekleurde swimbaits. Het is de truc om te ontdekken welke swimbaits het beste op jouw water werken. Je kunt hierbij inspelen op omstandigheden zoals de helderheid van het water, het weer, voorkomende vissoorten, enzovoort. Contrast en trillingen onder water kunnen hierbij een bepalende rol spelen. Zorg er voor dat de zintuigen van de snoek je kunstaas kunnen waarnemen!

Tip: Vis in de vroege zomer met kleinere pluggen. Je volgt zo het natuurlijk voedselaanbod wat voor meer vertrouwen bij de roofvis zorgt. In de winter kun je grotere exemplaren inzetten.

Populaire swimbait merken

Binnen het grote assortiment van Raven Hengelsport vind je diverse populaire swimbaits van de topmerken. Zoek jij de beste swimbait voor jouw visserij kijk dan eens naar onze selectie:

Welke swimbait kies jij?

Dit is jouw assortiment als je op zoek bent naar populaire swimbaits:

Snel je Swimbaits kopen?

Swimbaits kopen doe je natuurlijk bij Raven. Dé allround specialist in hengelsport. Bestellen kan eenvoudig online, maar bezoek ook gerust eens één van onze megastores in Lelystad, of Steenwijk. Daar kunnen we je ook alles vertellen over de verschillen tussen diverse soorten swimbaits. Vragen? Schroom dan niet om even te bellen of te mailen voor advies! We wensen je alvast veel visplezier van je nieuwe swimbaits.