Filter

Baitcasting reels

Baitcasting reel kopen? Raven.nl is de aangewezen specialist! Met een uitgebreid assortiment aan onder meer bait-finesse reels, druppelvormige reels en ronde reels beschikken we altijd over de baitcasting reel waarnaar je op zoek bent. Je bekijkt het aanbod hieronder.

Een baitcastingreel heeft hetzelfde doel als een vismolen, maar kent ook grote verschillen. Zo hangt hij niet onder de hengel, maar wordt de reel aan de bovenkant van de baitcasthengel geplaatst. Reels hebben een as die aan twee kanten vast zit in het reelhuis. Dit zorgt ervoor dat de as haaks op de lijnrichting staat. Daardoor kun je met een reel veel grotere krachten uitoefenen dan met een vismolen. Met een reel kun je ook nauwkeuriger werpen. Door met je duim op de reelspoel bepaal je zelf de lijnafgifte tijdens het werpen.

Ons assortiment baitcasting reels

Ben je opzoek naar de beste reel voor het vissen? Met ons ruime assortiment is er voor elke visser wel wat bij.

Je kunt net als met een vismolen met een reel vissen door te werpen maar je kunt er ook mee trollen vanuit een boot. Klein kunstaas als spinners en lichte plugjes zijn alleen te vissen met een bait-finesse reel. Roofvissers die vissen met jerkbaits en grote snoek en snoekbaars verwachten gebruiken vaak een druppel of ronde reel.

Binnen het complete aanbod van Raven Hengelsport zie je belangrijke kenmerken terugkomen waar je goed keuze uit kunt maken. Afhankelijk van je eigen eisen helpen deze keuzes je bij het besluit voor de beste reel, geschikt voor jouw visserij!

Specificaties waar je op kunt letten zijn:
 • Kogellagers: Kijk hierbij niet alleen naar het aantal maar ook naar de kwaliteit. De duurste modellen reels hebben niet voor niks weinig kogellagers. Je hebt niet veel kogellagers nodig, mits op de juiste plek met de juiste kwaliteit.
 • Inhaalsnelheid: De inhaalsnelheid is belangrijk voor de vistechniek die jij beoefent. Een hogere inhaalsnelheid kan wenselijk zijn als je de drift van je boot wilt corrigeren of specifiek op roofblei vist. Bij heel veel andere technieken van roofvissen wil je vaak een lagere gear-ratio en inhaalsnelheid.
 • Spoelcapaciteit:Hoeveel lijn heb je nodig en hoeveel kan er op jouw reeltje. Spoel niet teveel lijn op je reel, dit verbeterd de viseigenschappen van je reel.
 • Gewicht: Heel belangrijk! Ben je fanatiek visser en ga je vaak de hele dag vissen? Dan gaan die paar gram echt verschil maken als je de reel en hengel combinatie de hele dag vast moet houden.
 • Slipkracht: Het is goed om te weten hoeveel druk jouw slipschijven aankunnen. Zo voorkom je dat je jouw baitcasting reel kapot trekt als je een keer vast zit aan een obstakel en bepaald hoeveel druk je kan zetten als je een grote snoek moet afstoppen tijdens de dril.
 • Rem: Let op: Dit is wat anders dan de slip! Veel modellen hebben een centrifugaal en magnetische rem, deze stel je los van elkaar in. De centrifugaal rem stel je vaak binnen in de reel, onder het zijkapje. De magnetische rem stel je in met de draaiknop aan de zijkant. Deze instelling heeft veel invloed op jouw visserij, besteed hier dus goed aandacht aan of vraag hulp in één van onze winkels.
 • Linkshandige of rechtshandige reels: Bij een linkshandige reel (aangeduid met LH) draai je de slinger met links en kun je met rechts kracht uitoefenen op de hengel. Dit is bij een rechtshandige reel natuurlijk precies andersom. In Nederland worden hoofdzakelijk linkshandige reels gebruikt.

Wie een reel leert kennen stapt een totaal nieuwe wereld binnen met nieuwe mogelijkheden en vistechnieken. Niet in plaats van de werpmolen, maar aanvullend op! Heb je al een reel en wil je weten hoe je deze het beste onderhoud? Jouw reel onderhouden doe je zo!

De populairste modellen reels lichten wij hier voor je uit:

Druppel reels

Druppel reels zijn het meest gebruikt voor het vissen op roofvis. De "low-profile"(LP) modellen hebben de vorm van een druppel en vis je net als alle andere modellen reels bovenop de hengel. Bij het vissen met een druppelreel bedien je alles eenvoudig met één hand en ben heb je maximale controle over je hengel en reel. Een druppelreel is ideaal voor de snoekvisserij, snoekbaarsvisserij of pelagisch op meerval.

Ronde reels

Ronde baitcasting reel, ook wel "trommel"-reels genoemd zijn perfect voor het vissen vanuit een boot. Ga jij trollen met de fireball op snoek of snoekbaars, dan zijn er diverse ronde modellen reels perfect voor jouw visserij. Sommige ronde reels hebben een ratel-optie "klikker", dit helpt enorm bij het trollend vissen. Hierdoor hoef je niet continu de hengel vast te houden of te staren naar de hengeltop. Nee, de ratel verklapt dat er iets is wat lijn neemt van jouw reel. Natuurlijk hopen wij ook alvast met je mee dat dit je nieuwe PB roofvis is!

Bij ronde reels zie je vaak ook een ander type lijngeleider, dit geeft ook aan dat dit type reels geschikt zijn voor de zwaardere visserij op kapitale vissen! Ben jij op zoek naar de grootste snoek, snoekbaars of meerval? Dan is dit type reel voor jou!

Bait-finesse reels

Finesse zegt het al. Baarsvissen, roofbleivissen en streetvissen, dat wil je met deze subtiele reels! Ze zijn super fijn in te stellen zodat je zelfs met licht kunstaas goed kunt werpen. Vis jij graag met kleine shads, chatterbaits, carolina-rig en/dropshotmontage? Dan wil jij dit type reels! Bait-finesse(BFS) reels zijn voor de specialist en voor de roofvissers met hoge eisen.

Topmerken reels voor het vissen

Ben je opzoek naar een hoogwaardige reel voor het vissen tegen een gunstige prijs? Met ons ruime assortiment is er voor elke visser wel wat bij.

Topmerken die wij in ons assortiment hebben zijn onder andere;

 • Daiwa reels: Tatula is één van de populairste modellen van Daiwa
 • Shimano reels: SLX is één van de populairste modellen van Shimano
 • Abu Garcia reels: Revo is één van de populairste modellen van Abu Garcia
 • Savage Gear reels: S8bc is één van de populairste modellen van Savage Gear
 • Penn reels: Squall is één van de populairste modellen van Penn

Goedkope Baitcasting Reels: bekijk de aanbiedingen

Voor elke visser bieden we een molen aan in de verschillende prijsklassen, die we regelmatig voorzien van scherpe aanbiedingen. Ook voor alle bait-finesse reels, druppelvormige reels of ronde reels. Bekijk gauw onze actuele aanbiedingen en filter op type ‘reels’ om te zien welke modellen er op dit moment in de aanbieding zijn. Wil jij een goede reel tegen een betaalbare prijs? Kijk dan eens naar reels van X2 en DLT. Bijvoorbeeld de DLT Assassin baitcastingreel.

De beste baitcasting Reel kopen? Dat doe je bij Raven!

Weet je nog niet zeker wat je wilt, of twijfel je nog welke reel het beste bij jouw stijl past? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Bel of mail ons dan ook gerust voor advies, we denken graag met je mee. Of kom gewoon eens persoonlijk langs in één van onze fysieke hengelsportwinkels in Lelystad of Steenwijk.