Filter

Stickmixen

De beste stickmixen bestaan uit fijne en groffe voerdelen uit eetlust opwekkende ingrediënten en partikels met olie in de basiswaarden. Deze bied je samen met je haakaas aan, bijvoorbeeld door een PVA Funnelweb te gebruiken. Zelf voeg je er gemakkelijk nog wat gecrushte boilies bij om het volume te vergroten. Alles gaat in een PVA Funnelweb en dit voer duw je compact aan met bijvoorbeeld een compress stick. Monteer deze aan je rig en werp het tegelijk in. Rondom je haakaas ligt na het oplossen van de PVA een mooi aantrekkelijk hoopje karperaas wat door de sterke geur vlug door de vis opgemerkt zal worden.

Zelf Stickmix maken

Wat heb je nou nodig voor het maken van een goede stickmix? De basis van een goede stickmix baseer je op het type haak-aas waarmee je wilt gaan vissen. Gebruik je bijvoorbeeld een vismeel boilie, een boilie met zoete smaak of vis je nou juist met partikels? Zorg dan dat de stickmix die je wilt aanmaken hier goed op aansluit, gebruik dat als basis en ga vanuit daar de mix uitbreiden.

Een goede stickmix begint zoals gezegd dus met een goede basis. Je kunt er dan voor kiezen om een kant en klare basis stickmix te kopen, of je gaat zelf aan de slag met een crusher en maal je boilies helemaal fijn tot een basis als grondvoer, dit kan ook goed werken basis voor je stickmix, zeker als het voorvoeren met dezelfde type boilie wordt gedaan. Op deze manier laat je de karper al wennen aan de geur van je aas.

Om je stickmix er in het water echt uit te laten springen, raden we je aan om in de basis een goede flavour toe te voegen. De meeste merken hebben een boilie range met een bijhorende flavour in het assortiment. Dit is natuurlijk perfect om je je stickmix mee aan te vullen. Aangezien dit er voor zorgt er dat de vis zich kan concentreren op één smaak, dit wekt vertrouwen en minder verwarring op de stek. Kortom kies de bijhorende flavour bij de boilie waarmee je vist.

Daarnaast kun je er nog voor kiezen om kleine pellet diameter pellets toe te voegen aan de stickmix, gebruik daarbij verschillende diameters dit kan namelijk dressuur doorbrekend werken. Gebruik geen pellets groter dan 6mm anders word het lastig er een mooie stick van te maken.

Hoe gebruik je stickmix

Nu je stickmix klaar is kun je met behulp van een PVA Systeem eenvoudig een mooie PVA stick maken. Een PVA systeem is een koker met een stamper en een PVA funnelweb die over een buis heen zit. Door de stick mix in de buis te doen vul je daarmee de PVA en dan is het alleen nog even aanstampen en je hebt een hele mooie compacte PVA stick.

Stickmix in je PVA gebruiken is dit de laatste jaren immens populair geworden onder de karper vissers. Dit komt omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, en je al met een klein PVA stickje een enorme oppervlakte kunt bereiken door verschillende deeltjes te gebruiken van verschillende gewichten, groottes en vormen. Door je PVA stick goed aan te drukken komt deze onder spanning en creëer je wanneer deze onderwater komt een kleine explosie. Hierdoor komen er vele deeltjes in verschillende water lagen terecht, wat de ideale mogelijkheid is om ook vissen uit de hogere waterlagen naar beneden te krijgen om ze zodoende op jouw stek aan het azen te krijgen.