Filter

Roofvis onderlijnmateriaal

Voor het zelf maken van je roofvisonderlijnen kun je kiezen uit verschillende soorten onderlijnmateriaal. Deze zijn in te delen in Fluorocarbon, Staaldraad en Titanium.

Soorten roofvis onderlijnmateriaal

Er zijn verschillende soorten onderlijnmateriaal voor het roofvissen. Elke heeft zijn eigen eigenschappen die voor elke situatie inzetbaar zijn. Een paar voorbeelden van onderlijnmaterialen die geschikt kunnen zijn voor jouw zelfgemaakte onderlijnen zijn:

Fluorocarbon

Fluorocarbon (FC) is een materiaal dat al heel wat jaren mee gaat in de hengelsportwereld. Het materiaal lijkt qua uiterlijk op nylon vislijn maar is onder water nagenoeg onzichtbaar, is sterker, slijtvaster en prima voor het maken van roofvisonderlijnen. Doordat het een dichter en minder poreus materiaal is dan nylon knikt het wel wat sneller.

Voor je roofvisonderlijnen gebruik je uitsluitend een dikke fluorocarbon van minimaal 0.80mm dik. Alleen zo weet je zeker dat de snoek of andere roofvis de onderlijn niet doorbijt. Doordat het materiaal vrij stijf is, is fluorocarbon geschikt voor Jerkbaits en ander groot kunstaas, maar niet voor klein kunstaas.

Staaldraad

Staaldraad wordt veel gebruikt voor het vissen op roofvis. Eigenlijk gebruik je hiervoor altijd een gevlochten staaldraad. Zo is er staaldraad die bestaat uit 7 fijnere draden (1x7) en staaldraad dat bestaat uit 49 draden (7x7). Hoe meer fijnere draden een staaldraad bevat, hoe soepeler deze over het algemeen is en hoe kleiner kunstaas je er mee kan vissen. Staaldraad kan ook snel knikken waarna je het zal moeten vervangen. Een knik in de lijn zorgt namelijk voor een zwakker punt en geeft het kunstaas niet meer de juiste actie mee.

Titanium

Titanium onderlijnmateriaal is een stukje duurder dan staaldraad maar kent een aantal voordelen. Het materiaal is lichter, sterker en soepeler. Hierdoor kun je met een dunnere onderlijn vissen en hoef je het minder vaak te vervangen. Het is prima te gebruiken voor het vissen met jerkbaits en andere stukken kunstaas.

Roofvissen met Raven.nl

Om met het roofvissen te slagen, heb je goed materiaal nodig. De vis vangen valt en staat nou eenmaal met dit goede materiaal. Of je deze nu kant en klare kant en klare roofvis onderlijnen koopt of dat je zelf je onderlijnen maakt. Daarnaast is het ook handig om te zorgen dat je andere roofvismaterialen op orde zijn, Bij ons vind je alle roofvisspullen voor je volgende sessie!: - Hengels; - Molens en reels; - Vislijnen; - En roofvissets;

Direct roofvis systeemmateriaal kopen?

Het systeemmateriaal voor het vissen op roofvis is erg uitgebreid, zo zijn er erg veel varianten te vinden. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw favoriete systeemmaterialen voor het roofvissen vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke hengelsport winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welk systeemmateriaal voor het roofvissen ga jij straks bij ons kopen?