Filter

Fishfinder

Wie een visboot of bellyboat heeft kan haast niet zonder fishfinder (in het Nederlands; visvinder).

Met een fishfinder kun je de bodemgesteldheid onder de boot zien. Zo zie je op het schermpje of de bodem hard of zacht is, waar een talud of kuil zit of wat er op de bodem ligt. Aan de hand van deze informatie bepaal je wat de juiste stek is. Het spreekt voor zich dat je hierdoor beter kan vissen en bij juist gebruik dus meer gaat vangen. Een ander en misschien wel beter woord voor fishfinder is dan ook ‘dieptemeter’. Hij meet de diepte tussen de transducer en de bodem, obstakel, etc. Deze informatie wordt netjes weergegeven op het beeldscherm. Hoe duurder de fishfinder, hoe meer opties hij vaak heeft, én misschien nog wel belangrijker, hoe nauwkeuriger de metingen plaats kunnen vinden.

Fishfinder kopen

Een fishfinder kopen is natuurlijk niet iets wat je zomaar zal doen, een fishfinder loopt al snel in prijs op en daarom is het goed om te overwegen waarvoor je de fishfinder wilt gaan gebruiken.

Bij aanschaf van een fishfinder kun je op de volgende punten letten:

  • Formaat, kleuren en resolutie van het display
  • Maximaal te meten diepte
  • Kijkhoek van de transducer
  • Gebruiksgemak

Weet jij nog niet helemaal wat je zoekt of wordt je gek van alle termen? Lees dan ons blog: Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een fishfinder en maak de juiste keuze!

Soorten fishfinders

Er zijn een hoop verschillende fishfinders, de meeste zijn inzetbaar voor de meeste disciplines binnen het vissen. Fishfinders worden over het algemeen het meeste gebruikt door roofvissers, zeevissers en karpervissers.

Fishfinders voor het karpervissen

Bij fishfinders voor het karpervissen denk je al snel aan deepers, omdat je deze kan gebruiken zonder boot, je knoopt hem gemakkelijk vast achter je voerboot. Dit betekend dat je niet onnodig een accu, transducer en rubberboot nodig hebt om de beste stekken voor je vissessie te vinden!

Fishfinders voor het Roofvissen

Een roofvisser die graag vist vanaf de boot gaat haast nooit meer zonder fishfinder op pad. Met de juiste fishfinder vindt je de spronglaag of grote groepen aasvis. Wanneer je vist op deze plekken zal de kans op een aanbeet enorm vergroot worden.

Fishfinders voor het zeevissen

Wie met de boot op zee gaat vissen kan haast niet zonder fishfinder. Met een fishfinder kun je de bodemgesteldheid onder de boot zien. Zo kan je precies de diepte van het water meten en zien waar de vissen zich schuil kunnen houden. Zorg er voor dat je een goede transducer stang mee neemt, zodat je ook echt nauwkeurig op het onstuimige water kunt meten!

Transducers

Het gebruik van transducers geeft een aantal voordelen. Zo heb je een transducer nodig om een beeld te krijgen van de alles in het water. Met een goede transducer kan je alles op de bodem van het water analyseren. Zo kan je onder meer de structuur van de bodem analyseren, duikers en obstakels vinden. En weet je of de ondergrond hard of modderig is. Dit zijn vragen waar je aan de hand van een transducer een antwoord op kunt vinden.

Transducerstangen

Om je transducer in gebruik te nemen heb je in veel gevallen een transducerstang nodig. bekijk ons assortiment.

Bekijk fishfinders in onze winkels!

Wil je een fishfinder graag eerst eens in het echt zien? Dit begrijpen wij heel goed! De juiste keuze online maken is nou eenmaal niet altijd heel makkelijk! Wanneer je langskomt in een van onze fantastische Hengelsportwinkels bij jou in de buurt! Hier hebben we een live demo hoek gemaakt waar jij alle functies van een fishfinder kunt testen en bekijken. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Wil jij vandaag nog een fishfinder kopen? Dan ben je bij Raven aan het juiste adres. Is de fishfinder die je zoekt op voorraad? Dan verzenden wij, indien de bestelling voor 15:00 uur geplaatst is, vandaag nog naar je toe!. Heb jij nog vragen over visvinders of wil jij advies welke fishfinder het beste bij jou past? Neem dan direct contact met ons op. Onze specialisten weten door jarenlange ervaring precies welke visspullen het beste bij jou passen!