Filter

Snoekdobbers

Snoekdobbers ook wel Roofvisdobbers zijn grote stevige dobbers die gebruikt worden voor het doodaasvissen.

Door het hoge drijfvermogen van deze dobbers kun je met grotere aassoorten vissen dan met normale dobbers. Roofvisdobbers worden vooral gebruikt voor het vissen met dood aas op grote snoek of zelfs meerval. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Snoekdobbers komen in verschillende soorten en maten voor. Voor stilstaand water en stromend water heb je namelijk verschillende pennen nodig. Probeer altijd zo subtiel mogelijk te vissen, dus pas je dobber aan op de grote van je aas. Bij Raven.nl bieden wij verschillende snoekdobbers aan. Zo ben je op iedere situatie voorbereid. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct ons assortiment en bestel!

Doodaasdobber

Bij het Roofvissen wordt er over veelal een dobber gebruikt bij het doodaasvissen. Je moet de aanbeet namelijk zien en dan ook direct kunnen toeslaan. De keuze van het juiste roofvisdobbertje is hierbij erg belangrijk, wanneer de snoek namelijk zijn bek om jouw doodaas sluit en voelt dat er van boven aan jouw aasvis wordt getrokken door bijvoorbeeld een te dikke dobber, dan lost hij jouw aasvis direct! Je roofvisdobber schiet omhoog en je kans is verkeken. Bij het doodaasvissen wordt daarom vaak gekozen voor een slanke dobber die goed zichtbaar is. Probeer dus subtiel te vissen. Ofwel: pas de dobber, die je voor het roofvissen gebruikt aan op de grootte van jouw aas.

Roofvis montage met dobber

De standaard montage voor het doodaas vissen met een roofvisdobber ziet er van boven naar beneden als volgt uit:

  • Dobber
  • Schuiflood
  • Kraal
  • Wartel
  • Onderlijn met haak of dreg

Ga je met doodaas roofvissen, kies dan niet alleen een mooi kleurtje, maar let dus ook op het drijfvermogen en de vorm van de roofvisdobber.

Roofvissen met Raven.nl

Vissen is een populaire sport onder Nederlanders. Om deze doelgroep te kunnen bedienen is in 1974 het idee voor Raven Fishing ontstaan. Nu - ruim 50 jaar later - is het visimperium uitgegroeid tot meerdere fysieke winkels in Nederland én daarbuiten. Als sportvisser kun je - naast snoekdobbers - bij ons terecht voor, onder andere:

- Aas & Voer; - Hengels; - Molens; - Vislijnen; - Viskleding; - En veel meer!

Vandaag nog roofvisdobbers kopen?

Voor het roofvissen zijn verschillende dobbers op de markt gebracht. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van het type water. Voor een complete en professionele uitrusting bestel je jouw snoekdobber natuurlijk bij Raven.nl. Dit kan via onze webshop of in één van onze fysieke winkels in Steenwijk of Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust of bezoek onze klantenservice. Weet jij al welke snoekdobbers of doodaasdobbers je voor jouw visavontuur wilt gaan kopen?