Filter

Fluorocarbon lijn

Fluorocarbon lijn wordt al jarenlang met succes ingezet binnen de sportvisserij. Deze lijn lijkt op het oog redelijk op nylon lijn. Er zijn echter een aantal verschillen qua eigenschappen. Door dat fluorocarbon vrij zwaar is, zal hij goed naar de bodem zinken. Zo loopt er geen kabel door het water waardoor de vissen zouden kunnen afschrikken.

Zichtbaarheid van fluorocarbon vislijn

100% fluorocarbon lijn is nagenoeg onzichtbaar onderwater. Het grote voordeel is dat de vissen minder snel afschrikken door dat ze een lijn door het water zien lopen. Dit werkt voornamelijk op betaalwateren goed.

Schuurbestendig

Verschillende tests hebben bewezen dat fluorocarbon lijn zeer slijtvast zijn. Hierdoor zou je deze lijn bij obstakels kunnen gebruiken zonder bang te zijn dat de lijn zou breken.

Dunne diameter

Door dat fluorocarbon heel slijtvast is, kun je gerust een lagere diameter lijn op jouw molens zetten. Op deze manier zal je de vis minder snel afschrikken en ga je ook de schuwe vissen vangen.

Tips voor het vissen met fluorocarbon:

  • Vervang jouw hoofdlijn bij intensief gebruik ongeveer één keer per jaar. De lijn kan “droog” worden en dan zal deze zijn kracht verliezen.
  • Als de lijn verkleurd door vuil, kun je hem heel makkelijk schoon maken door de lijn uit te lopen en met een nat washandje in één van de ogen op de hengel opnieuw op te spoelen.
  • Trek af en toe een paar meter lijn door twee vingers om te voelen of de lijn geen beschadigingen heeft.

De beste fluorocarbon lijn

De beste fluorocarbon vislijnen kunnen we je niet aanwijzen, dit komt puur neer op jouw visstijl. Om er wel voor te zorgen dat iedereen kan vissen met zijn favoriete lijn bieden we veel fluorocarbon lijn aan van de verschillende merken. De voornaamste merken zijn:
- Faith; - Korda; - Shimano; - Berkley; en Guru

Fluorocarbon voor het vissen kopen? Dat doe je bij Raven!

Fluorocarbon lijn kopen doe je natuurlijk bij Raven, dé allround specialist in hengelsport. Bestellen kan eenvoudig online, maar bezoek ook gerust eens één van onze hengelsport winkels in Lelystad of Steenwijk. Daar kunnen we je ook alles vertellen over de verschillen tussen diverse soorten fluorocarbon lijn. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! We wensen je alvast veel visplezier van je nieuwe fluorocarbon lijn.