Filter

Pellets & Partikels

Pellets

Een Pellet is een samengeperst cilindervormig karperaas, dat vaak als basisingrediënt bestaat uit vismeel en veel goede oliën. Hierdoor ontstaat er al snel een aantrekkelijk geurspoor onder water. Ideaal om mee voor te voeren op je stek, het vissen aan de rig of bijvoeren met pellets kan dus ook door deze goede geurversprijding heel effectief voor je visserij zijn.

Tip! Meng eens diverse maten pellets door elkaar. Kleinere pellets lossen vlugger op dan grote pellets, hierdoor heb je een lang werkende voerplek.

Vissen met karper pellets

Pellets zijn goed in te zetten bij je karpervisserij, doordat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kan je er heel selectief mee vissen. Daarnaast zit er ook verschil in de oplosbaarheid en hardheid. De meeste pellets zijn hard en hebben een oplostijd tussen de 1 en 24 uur, de pellets die minder snel oplossen kunnen prima aan een hair als haakaas gebruikt worden. Haakpellets zijn zachter en deze kun je bijvoorbeeld bij het penvissen direct op de haak monteren.

Tip! Voor je haakaas is het raadzaam om deze van te voren al voor te boren met een boilieboor en deze een dag in een olie te laten liggen. Zo lost deze pellet minder vlug op!

Goedkope pellets kopen

Goedkope pellets kun je goed kopen van het merk partikels, grondvoer en Tasty Baits, met deze pellets heb je voor een scherpe prijs al gauw een paar kilo’s in huis! Losse zakken van 1kg zijn handig om met een sessie mee te nemen, licht in gewicht en luchtdichte verpakking zullen er voor zorgen dat je altijd gemakkelijk een verse zak bij de hand hebt. Voeg je dit toe tijdens het voeren naast je normale boilies of partikels zal dit de dressuur op je stek erg goed doorbreken!

Pellets kopen? Dat doe je bij Raven

Pellets kopen doe je gemakkelijk bij Raven, alles voor de hengelsporter. Bestellen doe je gemakkelijk online, maar bezoek ook gerust eens één van onze mooie hengelsport winkels bij jou in de buurt! Kom eens langs bij ons in Lelystad, of Steenwijk. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! We wensen je alvast een goede vangst!

Partikels

Veel karpervissers maken gebruik van partikels omdat het een relatief goedkoop karperaas is waarmee je goed kan voorvoeren. Ook witvissers maken veel gebruik van partikels. Een voerplek met hennepzaad is een ware killer en trekt al snel veel vis. Het grote voordeel van partikels is dat je vis over het algemeen lang op je stek blijft. Vaak blijven ze hangen totdat de laatste kruimel is gevonden. Daarnaast is het vissen met partikels ook nog heel betaalbaar! Vis met een chod rig en een fluo pop-up of imitatie aas boven je partikels. Gebruik een contrasterende kleur zodat de karper het meteen opmerkt!

Tip! Combineer partikels met pellets en boilies voor een extra aantrekkelijke voerplek.

Partikels koken

Let er altijd op dat je droge partikels eerst minimaal 24 uur moet weken en laat koken zodat het wat zachter wordt. Doe je dit niet dan kan het schadelijk zijn voor de vissen! Bewaar je partikels in het vocht waar je ze in geweekt en gekookt heb, dit vocht is een mega aantrekker voor de vis. Meng er eventueel wat grondvoer door zodat dit het vocht opneemt. Partikels in pot of blik kun je wel direct gebruiken.

Leestip! Leer hoe je zelf partikels kan bereiden!

Partikels droog

Al zijn kant en klare potjes partikels heel handig en raden wij zeker aan altijd een potje in huis te nemen zijn droge partikels zijn vaak een stuk goedkoper. Deze bereid je thuis zelf, deze hebben een lange houdbaarheidsdatum en kan je thuis lang bewaren. Doordat alle verpakingen goed luchtdicht zijn gesloten behoud dit de kwaliteit van de partikels goed. Onder droge partikels vallen:

  • Tijgernoten
  • Mais
  • Hennep
  • En de mixen.

All in partikels

Goedkope partikels kun je goed kopen van All-in partikels! Voor een scherpe prijs haal je al gauw een paar kilo’s in huis!

Partikels kopen? Dat doe je bij Raven

Partikels kopen doe je gemakkelijk bij Raven, dé allround specialist in hengelsport. Bestellen doe je snel online, maar bezoek ook gerust eens één van onze hengelsport winkels in Lelystad, of Steenwijk. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! We wensen je alvast veel visplezier van je nieuwe partikels.