Filter

Penhengels

Penvissen op karper is een leuke actieve manier van vissen.

In tegenstelling tot de moderne statische visserij is het bij het penvissen mogelijk binnen een korte tijd diverse stekken af te vissen. Bij deze visserij zoek je de vis op en mede hierdoor is het vaak mogelijk relatief snel een aantal vissen te vangen.

De penhengel wordt bij het karpervissen vaak gebruikt op korte afstanden. De hengels zelf zijn korter en een stuk lichter, omdat je niet op lange afstanden hoeft te vissen en zwaar lood hoeft te werpen. Doordat de hengel lichter is zal ook elke aanbeet beter gevoeld worden.

Tip: Bij voorkeur wordt er bij het penvissen gebruik gemaakt van klein aas. Denk hierbij aan partikels, mini boilies, pellets en grondvoer. Maak voordat je gaat vissen enkele kleine voerplekjes en vis deze stuk voor stuk af. Dit maakt het lokaliseren van de vis een stuk eenvoudiger.

De beste penhengels

Een moderne penhengel heeft een lengte van 3.60 of 3.90m. Met een testcurve tussen de 1.25 en 2.00 lbs. Deze hengels zijn erg veelzijdig, ze zijn ontwikkeld voor het vissen met een dobber. Ook zijn ze prima in de zetten bij het vissen aan de oppervlakte of zelfs voor de lichte statische visserij op brasem, zeelt of karper. Vis je in wateren met veel obstakels of beplanting kies dan voor een zwaarder model, ga je vissen in een klein open water dan zijn de lichte hengels uitermate geschikt.

Het is belangrijk deze hengels te combineren met een goede kwaliteit molen. Aangezien er vaak wordt gevist met erg lage werpgewichten is het belangrijk dat de molen de lijn goed opspoelt en hierdoor de lijn ook makkelijker afgeeft tijdens de worp. Denk hierbij aan een molen uit een middelgrote klasse of een kleine baitrunner voorzien van Nylon lijn tussen de 0.18 en 0.30 mm.

Penhengels kopen? Dat doe je bij Raven

Wanneer het gaat om hengels voor het actief vissen op karpers, zijn er veel varianten te vinden. Voor een goed assortiment penhengels van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw volgende penhengel vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welke penhengels voor het karpervissen ga jij straks bij ons kopen?