Filter

Pop-ups & Wafters

De Pop-up boilie is een drijvende boilie die gebruikt wordt voor het karpervissen, doordat hij blijft drijven is de pop-up goed te gebruiken boven zachtere bodems of om extra op te vallen tussen al het andere voer. Plaats een stukje kneedlood of loodhagel op de onderlijn en bepaal zo hoe hoog de pop-up zal drijven

Beste pop ups

De beste pop-up boilie drijft goed en zorgt voor een afwijkende beweging in het water. Ook heeft een pop-up in de meeste gevallen een felle flouriserende kleur, en sterke geur/smaak om extra tussen al het andere karperaas. Pop-ups zijn op verschillende manieren te gebruiken, zo vis je bijvoorbeeld als enkele boilie of samen met een zinkende boilie. Dit wordt ook wel een snowman presentatie genoemd. Ook kan hij gebruikt worden bij het vissen met een Zig-Rig.

De pop-up boilie kan net als een normale boilie aan een hair bevestigd worden. Een veel gebruikte onderlijn hiervoor is bijvoorbeeld de Chod Rig of D-Rig. Kies de juiste geur, kleur en smaak en het vangen kan beginnen!

Beste wafters

De beste wafters schaf je aan op basis van haakmaat, wafters zijn uitgebalanceerd op één specifieke haakmaat en zijn hierdoor gewichtloos gemaakt. en zorgen daarbij dat de presentatie optimaal is en de haak niet direct boven de grond zweeft, al je dit goed inzet vergroot je de kans dat de haak gemakkelijker draait in de lip van de karper.

Tips voor het vissen met pop up en wafter rigs

  • Probeer zo weinig mogelijk lood of kneedlood te gebruiken, zodat je pop up/snowman zeer traag zinkt. Des te natuurgetrouwer wordt je presentatie. Probeer dit uit in een emmer of langs de oever.
  • Een vis is van nature nieuwsgierig en daardoor werken bijvoorbeeld een knal roze pop up op gele maïs zo goed. De vis is gelokt door de maïs geur, maar gaat vaak als reflex op dat dansende opvallende deeltje af.
  • Een pop up mag wat extra geflavourd worden als je hem single hookbait gebruikt (Alleen de pop up, op je stek verder niets). Dus zie je ooit een karper draaien of springen, verjaag hem niet door hem een kilo voer op zijn kop te gooien, maar zet dan je opvallende pop up in!
  • Zorg dat je altijd na het soaken het drijfvermogen checkt van je pop ups of wafters, het soaken van je pop-ups en wafters beinvloed het drijfvermogen en kan de presentatie in het water negatief beinvloeden
  • Maak gebruik van een boortje en eem stukje kurk om het drijf vermogen van de pop
  • Maak gebruik van de baitscrew hiermee behoud je beter het drijfvermogen van de pop-up, en is ook nog eens heel makkelijk in gebruik
  • Controlleer je wafter op het uitbalanceren met je haak, helaas is niet elke wafter 100% gelijk qua drijfvermogen aan je haak.

Pop-ups en wafters kopen? Dat doe je bij Raven

Pop-ups kopen doe je gemakkelijk en snel bij Raven. Online of in een van onze hengelsport winkels bij jou in de buurt! Kom eens langs bij ons in Lelystad, of Steenwijk. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! We wensen je alvast een goede vangst!