Filter

Foudralen

Als je gaat Roofvissen dan is een roofvis foudraal eigenlijk onmisbaar.

Een roofvis foudraal gebruik je om je roofvishengels netjes in op te bergen, in sommige gevallen kan dit zelfs met je molen of reel opgetuigd. Dit zorgt er niet alleen voor dat je alles bij elkaar hebt en gemakkelijk mee kan nemen, maar biedt ook goede bescherming aan je dure materialen!

Foudraal voor het roofvissen

Je roofvismateriaal is kwetsbaar en het is natuurlijk zonde dat dit tijdens het meenemen naar de waterkant beschadigd. Daarom vervoer je je hengel het beste in een roofvisfoudraal. Door het foudraal bescherm je je hengel en molen tegen beschadigingen van buiten af en kun je langer genieten van je mooie visspullen. Zeker als je regelmatig even op de fiets naar de waterkant gaat is een foudraal een must-have!

Let bij aanschaf van een roofvis foudraal altijd op de lengte. Een 10ft foudraal is lang genoeg voor de meeste hengels. De voering, kwaliteit van het gebruikte materiaal en de ritsen bepalen voor een groot deel de prijs van een foudraal voor je roofvis hengels.

9ft of 10ft roofvis foudraal?

Voor het kopen van de juiste roofvis foudraal zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. De voering bepaald de bescherming van je materiaal, en de lengte is relevant voor de juiste bescherming. Een 10ft foudraal is voor veel roofvissers vaak voldoende. Een foudraal moet natuurlijk niet te kort zijn, maar een te lange foudraal kan ook een slechte keuze zijn. Wanneer je foudraal te lang is kan de bovenkant makkelijk dubbel vouwen, wat er voor kan zorgen dat je toppen beschadigen of zelfs breken. Ben je opzoek naar een foudraal voor je roofvishengels dan moet je dus goed op de volgende punten letten:

  • Lengte foudraal: De meest gangbare foudraal formaten zijn: 10ft, 9ft en 8ft
  • Kwaliteit en materiaal van de ritsen
  • Lengte en grootte van de vakken
  • Schouder strap of handvaten

Bestel je roofvis foudraal bij Raven

Heb je een foudraal gevonden in onze webshop? Plaats dan vandaag nog je bestelling en ontvang je 10 ft foudraal in veel gevallen morgen al! De exacte levertijd staat per product aangegeven. Bestellingen boven de €50,- leveren we bovendien gratis. Mocht je foudraal onverhoopt niet naar wens zijn, dan kan je deze binnen 30 dagen na ontvangst - mits ongebruikt - altijd retourneren. Heb je verder nog vragen over onze roofvis foudralen of service? Neem dan vooral contact met onze klantenservice op, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Lelystad. of Steenwijk! Met welk roofvis foudraal bescherm jij je hengels?