Filter

Dobbers & Tuigen

Bij de witvisserij wordt er veel gebruikt gemaakt van een dobber. Als je met een vaste hengel of matchhengel vist heb je altijd een dobber nodig. Welke visdobber de juiste is hangt af van de hengel die je gebruikt, de diepte van het water en of er stroming staat.

Matchdobbers hebben veelal meer (werp-)gewicht en zijn hierdoor geschikt voor match-, bolognese- en andere werphengels. Buiten die speciale matchdobbers om, zijn de meeste andere dobbers voor het vissen met een vaste hengel. Indien de situatie het toelaat, gebruik dan een lichte dobber. Dit levert veelal meer vis op.

Is er geen of weinig stroming in het water? Vis dan met slanke en lichtere dobbers. Dobbers met een dikker drijflichaam zijn beter voor stromend en dieper water. Het is belangrijk om je dobber goed uit te loden, gebruik hiervoor peillood. Heb je geen zin om dobber, loodjes en haak te monteren? Kies dan een geschikte dobber uit de grote range kant en klare tuigen. Deze dobbers zijn al uitgelood waardoor je er direct mee kan vissen.