Filter

Big Pit karpermolens

Big pit molens hebben een hoge en brede spoel, hoge inhaalsnelheid en grote lijncapaciteit.

Ze worden veel gebruikt voor het karpervissen op grote afstanden. Omdat big pit molens geen vrijloopsysteem hebben, draai de je slip open voordat je de karperhengels op de rodpod of banksticks legt. Hierdoor kan een karper bij een aanbeet makkelijker lijn pakken. Bij het aanslaan houd je met een hand de spoel tegen om voldoende druk te geven. Vervolgens draai je de slip wat dichter en kun je drillen.

Statisch vissen op karper

Doordat een spoel van een big pit molen erg hoog is worden er bij het opdraaien erg veel wikkelingen van de lijn boven elkaar op de spoel geplaatst in plaats van kruislinks over elkaar. Hierdoor zijn deze molens uitermate geschikt voor het werpen van extreem lange afstanden. Gemiddeld werpt dit model molen 10 tot 15% verder dan de traditionele molens met een lage spoel. Een bijkomend voordeel is dat er op de meeste types erg veel lijn kan worden opgespoeld, dit is vooral voor de karpervisser die regelmatig op groot water vist erg handig.

Doordat deze spoel breder zijn dan bij de ‘normale’ molens, is een omwenteling van de lijn veel groter. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van kinken in de lijn. Uiteraard hebben deze molens hierdoor ook een hogere inhaalsnelheid.

Shimano Big Pit molens

De Big Pit molens van Shimano zijn van hoge kwaliteit en zullen daarom met het juiste onderhoud jaren plezier leveren, Dit alleen maakt ze al erg gewild onder de karpervissers.

Spro Big Pit molen

Spro heeft een aantal big pit molens op de markt gezet, waarmee ze op prijs en kwaliteit goed op de markt staan. Met het grote werp bereik kun je hiermee uitstekend op grotere wateren ver uitwerpen!

Karpervissen met Raven.nl

Vissen is een populaire sport onder Nederlanders. Om deze doelgroep te kunnen bedienen is in 1974 het idee voor Raven Fishing ontstaan. Nu - ruim 50 jaar later - is het visimperium uitgegroeid tot meerdere fysieke winkels in Nederland én daarbuiten. Als sportvisser kun je - naast karperdobbers - bij ons terecht voor, onder andere: - Aas & Voer; - Hengels; - Molens; - Vislijnen; En veel meer!

Direct Big Pit molens kopen?

Wanneer het gaat om molens voor het statischvissen op karpers, zijn er veel varianten te vinden, meer dan 100 bij raven alleen. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw volgende Bif pit molen vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welke Big pit molen voor het karpervissen ga jij straks bij ons kopen?