Filter

Verticaalhengels

Voor het kopen van een verticaalhengel ben je bij Raven aan het juiste adres! Zoals de naam al doet vermoeden wordt een verticaal hengel gebruikt voor het vissen loodrecht naar beneden.

Er wordt vaak met softbaits gevist op verschillende soorten roofvis als snoek, baars en snoekbaars. Voornamelijk bij de snoekbaarsvisser is verticaalvisser een populaire manier van vissen. Dit wordt voornamelijk vanuit de boot gedaan maar is ook mogelijk vanaf de kant, bijvoorbeeld vanaf bruggetjes, steigers, duikers, enzovoort.

Verticaal hengel kopen

Bij aanschaf van de verticaalhengel komen er veel vragen bij je naar boven, je wilt er namelijk voor zorgen dat je de juiste hengel voor het verticaal vissen aanschaft. Om de zorgen dat je de juiste beslissing kunt maken geven we je zo veel mogelijk informatie over de hengel. Wil je dus een verticaal hengel kopen, dan kun je op de volgende punten letten:

Gevoeligheid

Omdat de aanbeten van een rover soms heel voorzichtig zijn heb je in de eerste plaats een hengel nodig die alle activiteit onder water goed doorgeeft. Je moet het voelen tot in het handvat. Bij het vissen op Snoekbaars vis je soms op dieptes tot wel 10 meter of meer. Ook dan moet je de aanbeet voelen. Daarom is het belangrijk dat je een gevoelige hengel kiest.

Licht en in balans

Naast gevoeligheid moet de verticaalhengel licht van gewicht en goed in balans zijn, je zit er per slot van rekening de hele dag mee in je handen. Kies je voor een te zware hengel of eentje die niet goed in balans licht, dan krijg je op den duur een zere pols waardoor een lekker dagje vissen afzien wordt. Tegelijk moet de hengel wel voldoende body hebben om de haak te zetten bij een aanbeet, een snoekbaars heeft immers een harde bek.

Lengte

De lengte is belangrijk, maar hier hoef je niet lang bij stil te staan. Net als de hengel die je nodig hebt. Een hengel van 1.85m tot 2.00m is prima. Omdat je vanuit de boot vist en de stekken op zoekt heb je geen lange hengel nodig.

Werpgewicht

Het te gebruiken werpgewicht is van een aantal factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de diepte waar je op vist, de obstakels in het water (vissen bij een brug) en het gewicht van het kunstaas dat je gebruikt.

Tip: Zoek tijdens deze visserij naar oneffenheden op de bodem. Denkt hierbij aan diepere kuilen obstakels is het water enz.

Direct verticaal hengels bestellen?

Wanneer het gaat om hengels voor het vissen op karpers, zijn er veel varianten te vinden. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw volgende verticaal hengel vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welke hengels voor het verticaal vissen ga jij straks bij ons kopen?