Filter

Dreggen

Wanneer je op roofvis vist, kan een dreg niet ontbreken in jouw tacklebox. Dreggen zijn er in veel verschillende soorten en maten te vinden. Een dreg zijn eigenlijk drie losse haken die aan elkaar gelast zitten. Door de drie haakpunten haak je de vis veel sneller. Zo zul je dus minder snel lossers krijgen dan wanneer je met een enkele haak vist. Je kunt een dreg inzetten bij het doodaasvissen, het vissen met grote shads en softbaits, vissen met pluggen, enzovoort.

Grote shads en softbaits

Bij het vissen met grote shads, softbaits en dood aas haak je de vis veel sneller wanneer je een dreg halverwege het aas hangt. Dit doe je door middel van een stinger.

Vissen met een fireball

Wanneer je met groot doodaas wilt gaan vissen op een fireball systeem is het aan te raden om een stinger met dreg net voor de staart te hangen. Als de snoek(baars) voorzichtig aan het aas zit te sabbelen wil je hem uiteraard meteen haken. Dit doe je sneller met een stinger in combinatie met een dreg.

Betaalbare dreggen voor het roofvissen

DLT is het merk van roofvisser Dick Langhenkel. Het productaanbod van DLT richt zich daardoor met name op de roofvisser. Je kunt hierbij denken aan kunstaas als softbaits, spinners en pluggen, maar ook aan groter materiaal als hengels, molens, tassen en andere accessoires. De betaalbaarheid staat hierbij voorop, de prijs-kwaliteit is zeer scherp ingestoken. Met name de dreggen van DLT zijn betrouwbaar, betaalbaar en helpen je om de rover te slim af te zijn.

Populaire dreg merken

Naast DLT dreggen zijn er nog meer populaire merken die dreggen voor het roofvissen aanbieden. Voor zowel snoek, snoekbaars als baars heeft Raven Hengelsport een groot aanbod van topmerken.

Gamakatsu

Gamakatsu is misschien wel het populairste merk op gebied van haken. De Treble 13B is misschien wel de bekendste dreg model van Gamakatsu. Shop deze haken snel via Raven.nl of bekijk ze in één van onze filialen.

Owner

Owner dreggen staan bekend om dat ze gebalanceerd zijn. Dit houdt in dat de haken recht naar beneden hangen onder het (kunst-)aas. Ook is Owner heel uniek met zijn ‘cutting point system’. Dit betekend dat de haken aan 3 kanten geslepen is en zo dus veel beter prikt. Wat Owner nog meer speciaal maakt is dat de ogen dicht gelast zijn, zo kan het oog nooit uitbuigen bij het gevecht met een grote vis.

Beste dregmaat voor snoekbaars

Wanneer je de snoekbaars gaat belagen is het aan te raden om de dreg tussen haakmaat 2 en 6 te pakken. Dan zit je altijd goed!

  • DLT Treble Black Nickel
  • Owner ST-41BC BC
  • Gamakatsu Treble 13 B

Beste dregmaat voor snoek

Een snoek heeft een vrij grote bek. Daarom kun je ook een wat grotere maat dreg pakken dan bij bijvoorbeeld een snoekbaars. Dan kom je al gauw op haakmaat 4 tot en met 2/0.

  • DLT Treble Black Nickel
  • Owner Treble STX 68TN
  • Gamakatsu Treble 13 NS

Beste dregmaat voor baars

Baarzen hebben lang niet zo een grote bek als bijvoorbeeld een snoek of snoekbaars. Met haakmaat 4 tot en met 8 zit je altijd goed!

  • DLT Treble Black Nickel
  • Gamakatsu Treble 13 NS
  • Owner ST-41BC BC

Direct jouw dreggen bestellen?

Bestel direct jouw dreggen via www.raven.nl. Of kom langs in één van onze filialen in Steenwijk, Lelystad of en vraag één van onze specialisten om advies. Weet jij al welke dreg het meest geschikt is voor jouw visserij?