Filter

Doodaas hengel

Voor het doodaas vissen hebben wij verschillende doodaas hengels beschikbaar gesteld!

Voor het doodaasvissen zijn er maar een paar merken die specifieke doodaashengels uitbrengen. Dit komt omdat een hengel al vrij snel inzetbaar is voor het doodaasvissen, het enige wat je nodig hebt is een hengel met een minimaal werpgewicht van zo'n 60 a 70 gram of meer om een doodaas montage te kunnen werpen. om deze reden geven de hengelsport merken de hengel veel liever een kenmerk met een grotere doelgroep zoals karperhengel of spinhengel.

De juiste doodaas hengel kopen

Omdat je met een goed doodaashengel vaak wat verder wilt werpen is het verstandig om een wat langere hengel te nemen, minimaal 2.80 meter. Ook is het goed om op te letten dat je de hengel met een vismolen kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook meet een reel doodaasvissen, maar dit wordt in de praktijk weinig gedaan. Hengels met het kenmerk casting of jerkbait zijn gemaakt voor het vissen met een reel en kun je dus beter vermijden. Zie je spinhengel staan en heeft de hengel het juiste werpgewicht en de juiste lengte? Dan zit je goed!

Tip! Het vissen met een doodaas hengel gaat het beste met een Vrijloopmolen of Baitrunner. Deze molens zullen er voor zorgen dat de roofvis het aas vrij kan pakken, en je niet een ruk aan je hengel krijgt.

Direct een doodaas hengel kopen?

Voor het vissen met een doodaas hengel op roovis zijn er genoeg varianten te vinden. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw volgende doodaashengel vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welke hengel voor het doodaas vissen ga jij straks bij ons kopen?