Filter

Roofvis onderlijnen

Onderlijnen zijn bij het roofvissen noodzakelijk om geen vis te verspelen.

Dit is niet alleen voor jezelf leuk, maar je zorgt er ook voor dat de vis niet met een stuk kunstaas in zijn bek blijft rondzwemmen. Een nadeel van een onderlijn kan zijn dat het kunstaas een minder goede actie heeft, daarom is het belangrijk om de juiste onderlijn te kiezen.

Er zijn veel verschillende roofvissen en er wordt op veel verschillende manieren op roofvis gevist. Hierdoor zijn zowel de onderlijnen als de roofvissystemen er ook in veel verschillende maten, uitvoeringen en soorten. Zo kan je kiezen voor kant en klare onderlijnen of je maakt je onderlijnen zelf. Als je er eenmaal de handigheid in hebt zijn onderlijntjes en leaders zo gemaakt. Het voordeel is dat je dit kunt aanpassen naar je eigen wensen. Om er voor te zorgen dat alle roofvissers zelf een onderlijn kunnen maken hebben bij Raven.nl een uitgebreid assortiment onderlijn en systeemmateriaal klaar die passen bij elke situatie en elke visser.

Soorten roofvis onderlijnen

Er zijn voor het roofvissen verschillende soorten onderlijnen en de bij behordende onderlijnmaterialen, Elke heeft zijn eigen eigenschappen die voor elke situatie inzetbaar zijn. Een paar voorbeelden van onderlijnen die geschikt kunnen zijn voor jouw volgende roofvissessie:

Bij gebruik van kunstaas zoals a href="/Roofvis/Kunstaas/Pluggen/" title="Pluggen voor het roofvissen" target="_self">pluggen, shads en twisters maak je gebruik van een standaard staaldraadje, of titanium voorzien van wartel en crosslock-sluiting. Vis je graag met spinners, gebruik dan een spinnerstang in plaats van een staaldraadje. Omdat spinners roteren onder water kan je lijn anders gaan kinken.

Ga je met Dood aas aan de slag, dan gebruik je een geschikte takel. Dit is staaldraad voorzien van haken om het aas te bevestigen en om je roofvis te haken. Deze zijn er in veel verschillende uitvoeringen en lengtes. Afhankelijk van de grote van je aas en eigen voorkeur kies je een geschikte takel.

Zelf roofvisonderlijnen maken

Bij het zelf maken van onderlijnen wordt vaak een splicingneedle gebruikt. Ook bij leaders heb je verschillende soorten materiaal, het materiaal wat het meest gebruikt wordt zijn leadcore leaders. Door de loodkern in dit leadermateriaal zinkt de lijn goed en ligt alles mooi plat op de bodem.

Tip: Lees ook eens ons blog: Zelf roofvisonderlijnen maken

Roofvissen met Raven.nl

Om met het roofvissen succes te boeken, heb je goed materiaal nodig. De vis vangen valt en staat nou eenmaal met je onderlijnen. Of je deze nu kant en klaar koopt of dat je zelf je onderlijnen maakt met ons onderlijn en leadermateriaal. Daarnaast is het ook handig om te zorgen dat al je andere roofvismaterialen op orde zijn, Bij ons vind je alle roofvisspullen voor je volgende sessie!: - kunstaas; - Hengels; - Molens; - Vislijnen; - En Schepnetten;

Direct roofvis onderlijn en leadermateriaal kopen?

Wanneer het gaat om onderlijn en leadermateriaal voor het vissen op roofvis, zijn er veel varianten te vinden. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw favoriete onderlijnen, systeemmaterialen en onderlijnmaterialen vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke hengelsport winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Neem dan een kijkje binnen de klantenservice. Welk roofvis onderlijnen ga jij straks bij ons kopen?