Witvis

Het vissen op brasem, voorn, winde, kolblei, enzovoort wordt ook wel witvissen genoemd. Het is de ideale manier om als beginnende visser (en zeker als jeugd) bekend te raken met het vissen, bijna iedereen die wel eens gevist heeft is bekend met witvissen. Het is een leuke en ontspannende hobby die je vrijwel in elk water kan beoefenen.

Witvissen kun je met verschillende hengels doen. De bekendste is de vaste hengel, of vaste stok. Dit is een hengel zonder molen die je altijd met een dobber vist. Deze hengel is gemakkelijk te hanteren en perfect voor de beginnende visser. Witvissen kan ook met een feederhengel, matchhengel of winkle picker.

Witvissen met de feederhengel

Het vissen met de feeder is een leuke en effectieve manier om grote witvis te vangen. Brasem, zeelt, grote voorns en zelfs karper zijn goed vangbaar. Kies voor een feederhengel van bijvoorbeeld 3.60m lang en een feedermolen met een spoelformaat van 4000-6000 en je hebt een ideale combinatie om te starten!

Met ons ruime assortiment met losse feedertoppen, is het geen probleem om te eenvoudig te wisselen tussen een lichte (0.5oz) of zwaardere feedertop(3.0oz) indien nodig. De toppen zijn eenvoudig te schuren of op te dikken indien nodig.

Als feedermontage kies je een grote lus waaraan je een voerkorf en 80cm lange onderlijn bevestigd. Exact weten hoe je dit doet? Check dan eens onze leren vissen-pagina.

Witvissen met de vaste hengel

Vissen met de vaste hengel, ook wel vaste stok genoemd, is vaak dé manier om te beginnen met de hobby vissen. Het is ook dé manier waarmee je op latere leeftijd lekker aan de waterkant vertoefd! Vissers onderling zeggen weleens “Je begint met een vaste stok, en je eindigt met een vaste stok”.

Het beginnen doe je bijvoorbeeld met een “Stippy” van 3, 4, of 5 meter. Lekker simpel, kant en klaar tuigje eraan, balletje lokvoer in het water gooien, maden aan de haak en vissen maar!

Pak je het liever professioneler aan? Kies dan voor een oversteek hengel van 8 tot 14,5 meter. Deze worden als losse hengel geleverd maar ook als complete “pack”. Deze hengel zijn elastiek klaar en losse topsets + cuppingkits zijn verkrijgbaar.

Elastiek inbouwen

Geen probleem! Kom langs in één van onze winkels en onze specialisten doen dit graag voor je. Liever zelf aan de slag, bekijk dan eens onze youtube video voor een complete uitleg. In onze complete assortiment vind je alle benodigde producten voor het inbouwen van elastiek in jouw nieuwe hengel.

Witvis naar je stek lokken?

Dit doe je met lokvoer. Bij Raven Hengelsport hebben we zowel een ruim assortiment aan losse ingrediënten, alsook de beste kant-en-klaar lokvoeders. Brasemvissen, zeeltvissen, voornvissen en zelfs voor het vissen op barbeel, wij hebben het juiste lokvoer voor jou! Omdat wij groot inkopen, kunnen we altijd voor een lage prijs het voer aanbieden. Iedere week krijgen we de nieuwste lokvoeders binnen en voorzien wij vissend Nederland van de beste lokvoer voor jouw vistechniek.

De vis naar je stek gelokt? Dan heb je alleen nog het juiste aas nodig. Bekend witvisaas zijn maden, pinkies en wormen, maar ook brood en maïs kan nog steeds goed werken.

Witvissen met Raven.nl

Raven.nl begon in 1974 als een dierenwinkel-aan-huis in Dronten. Nu - ruim 50 jaar later - zijn er meerdere, fysieke winkels in Nederland én daarbuiten te vinden. Hier richten wij ons op alle facetten van het sportvissen. Zo kun je bij ons terecht voor:

- Aas & Voer; - Hengels; - Molens; - Vislijnen; - En veel meer!

Direct producten voor witvissen kopen?

Heerlijk vanaf de kant uit de stoel of vanaf een zitkist. Op jouw vrije dag ga jij op pad op zoek naar grote witvis. Dat doe je natuurlijk het liefst met goede materialen. Deze producten voor witvissen bestel je natuurlijk bij Raven. Dit kan direct online of in één van onze fysieke winkels. Ook bij vragen kun je bij ons terecht. Bel gerust of zoek naar antwoorden bij onze klantenservice. Welke brasemhengel en andere witvis materialen ga jij voor jouw zoektocht naar witvis kopen?

Methodvissen met een mini boilie

Deze populaire methode is erg effectief voor grote brasem, grote zeelt en kleine karpers. Kies voor een feederhengel of vaste stok met power en maak enkele aanpassingen in je montage en je bent klaar voor een visdag vol actie. Een pelletwaggler/methodkorf, pelletvoer en witvis onderlijnen met hair raden wij ten zeerste aan. Op zoek naar de juiste mini boilie of hookpellet? Wij hebben een ruim assortiment speciaal voor het methodvissen.