Filter

Lood & Voerkorven

Bij het vissen met een dobber, geeft de dobber zelf al aan of er teveel of te weinig loodhagels aan zitten. Immers bij te weinig lood gaat de dobber plat liggen en bij teveel lood zal deze zinken. Tijdens het vissen wil er nog wel eens een loodje afvallen, zorg dus dat je altijd voldoende knijploodjes bij je hebt.

Tip: gebruik zacht knijplood en doe aas op je haak tijdens het uitloden van je dobber.

Bij het kiezen van een juiste voerkorf, moet je rekening houden met meerdere factoren. Staat er veel stroming, wat voor bodem is er en moet je ver werpen? Zowel de vorm van het lood van je voerkorf, als het gewicht ervan heeft een grote invloed op de worp en het gedrag onder water. Bij hardere stroming gebruik je een zwaardere voerkorf. Om verder te werpen kies je voor een voerkorf met taps toelopend lood. Deze zijn meer gestroomlijnd dan plat lood, terwijl plat lood juist weer beter blijft liggen in de stroming en op een schuin talud.

Naast traditionele voerkorven zijn er ook method feeders. Dit zijn voerkorven die goed blijven liggen en waarmee je inline kunt vissen. Een systeem waarbij de voerkorf en onderlijn een geheel worden en je met een zelfhaak systeem vist. Voor deze voerkorven zijn vaak speciale voermallen verkrijgbaar die het makkelijk maken snel en effectief voer om je voerkorf heen te krijgen.